ponedeljek, 02. avgust 2010

Medicinsko kolo – Medicine Wheel

Po Mayevskem koledarju je datum od 17. do 18.07.20100 posebej označen, saj naj bi se takrat odprli določeni portali, ki pomagajo ljudem pri premiku univerzalne zavesti.
V tem času sva bila z Urško v Beluški Slatini na večdnevni delavnici in gradnji Medicinskega kolesa (ang. Medicine Wheel). Delavnico je vodila indijanska šamanka Alicia Hamm, ki šamanska znanja poučuje že več kot 40 let. Poleg energije, ki jo je oddajalo Medicinsko kolo, je bilo možno skorajda otipljivo zaznati njene vodnike ter izvirno energijo njenega indijanskega rodu.
Na delavnici sva skozi tridnevno iniciacijo uradno prejela vse potrebno znanje in dovoljenje za gradnjo in blagoslov Medicinskega kolesa.

Medicinsko kolo – medicine wheel

Medicinsko kolo, imenovano tudi medicinski krog, zdravilski krog (angl. Medicine Wheel ali Medicine Circle), za nas predstavlja združitev fizičnega, razumskega, čustvenega in duhovnega telesa v eno. V kolesu se sproži energija, ki našo dušo obogati z energijami božanskega in matere zemlje. Deli Medicinskega kolesa so ogledala ali refleksije naše notranjosti in ščiti, ki nas varujejo in ščitijo.

V nas se prebudijo in uravnovesijo lastne energije duše, ki se povežejo skozi večni čas in v nas se združi preteklost, sedanjost in prihodnost. Z vsem tem se združimo, uglasimo, integriramo in prepustimo, da se skozi nas vsa ta energija izraža tudi navzven.

Doživljanje izkušnje Medicinskega kolesa je neponovljiva in edinstvena stvar, ki jo vsak doživi popolnoma individualno in izvirno. Medicinski krog je zemljino svetišče, blagoslovljeno s strani duhov matere zemlje, vodnikov, bogov in boginj … energij, ki so naši vodniki, zavezniki in prijatelji. Vsak kamen, vsak delček v Medicinskem krogu je postavljen z namenom in posvečen z energijo določenega duha oz. energije, ki predstavlja en aspekt nas samih in hkrati vesolja. V njem kroži, se preliva in prebiva koncentrirana energija Najvišje zavesti Boga in Zemlje, preko katere se stekajo odgovori, nasveti in vizije …v nas. Uporaba Medicinskega kolesa je sveto opravilo, ki narekuje določena pravila rokovanja. Z njimi vzdržujemo ravnotežje in harmonijo v stvarstvu ter počastimo s spoštovanjem druga življenja poleg nas in Najvišjo zavest.

Takoj po prihodu sva postavila Medicinski krog in ga redno uporabljava.

© Zoran Zavor, specialist za osebno rast in razvoj

društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com

Vir: Alicia Hamm

Pogovor o medicinskem kolesu lahko spremljate na forumu PESEM DUŠE.