torek, 19. april 2011

Živalski vodnik opica


~ spretnost, inteligenca, radovednost, inovativnost ~

Vsaka situacija, v kateri se znajdemo hote ali nehote, zahteva za svoj uspeh prilagoditev, delovanje v skladu z okoliščinami, ustvarjanje inovativne ideje ter uresničitev.

V nekaterih situacijah ne reagiramo tako, kot bi si želeli. Sami sebe lahko zalotimo, da delujemo po nekem vzorcu ali modelu, za katerega sploh ne vemo, od kod smo ga vzeli niti tega ne ali nam sploh koristi. Še kako dobro pa se zavedamo dejstva, da smo na nekem področju neuspešni, da v določenih situacijah zmrznemo, utihnemo, izbruhnemo, povzročimo nevihto oziroma napravimo vse drugo razen tistega, kar bi nas v tisti situaciji napravilo uspešne, torej zmagovalce.


Duhovni živalski vodnik opica nam lahko s svojo iznajdljivostjo in spretnostjo strese okostenele vzorce, nas prebudi iz “zaspanosti” in nam pomaga, da se v situaciji “prebudimo”, da začutimo, kako situacijo (še posebej tisto, ki nam ni všeč) sprejeti, da začutimo, kako se zmoremo prilagoditi okoliščinam in znotraj situacije najti kreativno rešitev, ki bo koristila nam in bo nevšečno situacijo spremenila v všečno.

V vsakem izmed nad je čudovita moč za ustvarjanje življenja na lahek in radosten način – samo budni ostanimo in se ne ujemimo v stare in okostenele vzorce.

Ker je veliko različnih vrst opic, so informacije namenjene kot splošna živalska modrost opic. Šimpanz na primer, še posebej pomaga pri negovanju in vzdrževanju socialnih stikov, pomaga vsem, ki so pretirano sramežljivi in asocialni. S svojo toplino in prirojeno opičjo radovednostjo spodbudi našega notranjega otroka, da ponovno prebudimo zdravo otroško radovednost in radost do ljudi.

© Urška Korun, svetovalka za osebnostno rast in naravno zdravljenje

društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com