sreda, 01. junij 2011

Živalski vodnik delfin


~ “Vdihni vase Življenje in si vzemi čas za Igro”. ~

Delaš preveč oziroma jemlješ svoje delo preveč resno? Te skrbi preveč stvari hkrati? Ne moreš ugasniti misli in se zaradi tega zbujaš celo ponoči? Te obdaja večen občutek resnosti in se ne zmoreš popolnoma sprostiti? Delfin prihaja na pomoč v obliki radosti in igre; globoko je povezan z dihom, saj je sesalec, ki živi pod vodo in za življenje potrebuje zrak, tako kot mi.


Vprašaj se, kakšne besede in misli večinoma ustvarjaš? Ali greš ven, na svež zrak? Ali si nagnjen/a, da v trenutkih, ko bi zate bilo bolje, da negativne občutke izraziš navzven, jih raje potisneš vase in stisneš zobe? Odlagaš zabavo in igro? Se ti ne zdita dovolj pomembni, da ju vključiš v vsakdanjih?
Vsak stres, vsak neizražen negativen občutek odnese s sabo del našega diha, vsaka stresna situacija, ki ni bila izražena navzven, povzroči globoko v nas krč, ki blokira pretok naše naravne energije in nam preprečuje dihanje s polnimi pljuči. Spomnimo se, kako smo dihali kot otroci in kako večinoma dihamo sedaj. Dihanje in čustva so globoko povezani – s svobodnim dihom osvobodimo globoka čustva.

Delfini se pogosto smatrajo kot svete živali in to ne brez razloga. Povezani so z močjo brezpogojne ljubezni, z višjo inteligenco, s telepatsko komunikacijo, z zdravljenjem skozi srce. So otroci oceana in bitja luči. Po vsem svetu se izvajajo zdravilne seanse z delfini in terapevtsko plavanje z delfini za otroke in odrasle s posebnimi potrebami.

Energija delfina nam pomaga, da razbijemo v sebi krče žalosti, stresa, jeze, razočaranja … in vseh slabih občutkov, ki nam ne pustijo svobodno dihati. V nas prebudi ponovno globoko željo po resnični radosti, po čudovitem otroškem veselju in neomejeni svobodi, ki smo jo čutili kot otroci. Spomni se sončnih dni, ko si z globokim dihom dirjal/a po travniku, se kriče lovil/a z drugimi otroci, spomni se trenutkov po poletnem nalivu, ko si bos/a skakal/a po lužah … spomni se poletnih počitnic, ko si se, plavajoč mrtvaka, predajal/a morskim valovom in so vse misli izpuhtele v zrak. Radostna energija delfina zmore prebuditi v nas to nepopisno radostno energijo božanske harmonije in brezpogojne ljubezni. Dovoli si, da se skozi tebe ponovno prosto in svobodni pretaka ta božanska energija, ki zmore odplakniti ves stres, vsak slab občutek, vsako blokado – le če se resnično odločiš, si dovoliš in si upaš.

Kaj ti prinaša občutek zabave in resnične radosti? Kaj zares rad/a počneš? Ne obotavljaj se in stori to. Delfini se radi igrajo. Nič jih pri tem ne ovira. Uživaj v življenju in najdi načine, da se lahko sprostiš na radosten način. Ali ne dihaš prav, zadržuješ dih? Obstajajo načini, ki nam pomagajo ponovno urediti dih (jogijske asane, Frolov dihalnik, delavnice na temo dihanja …) Skozi dih lahko sprostiš čustvene blokade. Samo odloči se in stori to. Za lažji korak lahko kadarkoli pokličeš na pomoč energijo delfina, ki ti bo pri tem pomagal in te podpiral.

© Urška Korun, svetovalka za osebnostno rast in naravno zdravljenje

društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com