torek, 04. oktober 2011

Živalski vodnik žaba


~ Čudenje življenju, transformacija, čiščenje, novi začetki ~

Čeprav majhna, z namrgodenim obrazkom, živeč v blatu, prinaša žaba zlato medicino čiščenja in preporoda. Žabe so znane kot mojstrice čudeža življenja in transformacije. Od jajčeca, pupka, ki živi izključno v vodi in diha s škrgami, se žaba transformira v odraslo bitje s pljuči, dihajoč zrak in  živeč tako v vodi kot na kopnem. Opominja nas na dejstvo, da je življenje čudež, sestavljen iz konstantnih sprememb in transformacij.


Žaba je tesno povezana z elementom vode in očiščujočo moč dežja. Veruje se, da naj bi žabe imele moč priklicati dež, zato jim pravijo tudi, da so »prinašalke dežja«. V naše življenje prinaša žaba medicino »čistilnega dežja«, nove in sveže energije, ki nam pomagajo, da se sčistimo čustvenih strupov, toksinov in bremen ter v sebi napravimo prostor za novo življenje, transformiramo vse slabo v dobro.
Čustva so povezana z elementom vode in se prikažejo v obliki solz. Če se počutimo zatrte, umazane in dovoljujemo čustvenim in mentalnim toksinom, da polnijo našo auro, pokličimo na pomoč živalskega vodnika žabe, ki nas bo podprl pri čustvenem in duhovnem čiščenju.
Če v nas tli vzorec, da so solze znak šibkosti in sramote, smo sami sebi napravili oviro pred čustvenim in energijskim očiščenjem. Solze so močno čustveno čistilno orodje. S podporo medicine žabe lahko zmoremo dopustiti zdravilnim solzam prosto pot.

Posvetimo nekaj časa samo sebi in svojemu čustvenemu svetu. S pomočjo medicine žabe lahko sčistimo s sebe vse staro in škodljivo, se oddaljimo od situacij, ki so obremenjujoče ter tako pospravimo ves nered.

S čiščenjem lahko začnemo tudi zunaj nas. Ozrimo se okrog sebe, katere stvari so odvečne, katere nas dušijo. Začnemo lahko s pisalno mizo ali z računalniškimi datotekami. S čiščenjem fizičnega prostora se začne močan proces čiščenja notranjosti. Pokličimo na pomoč žabo, če se bomo med pospravljanjem zataknili, prebudili morebiti stare energije. Prečistimo tudi svoje telo, misli, čustva. Napravimo občasen post, ozavestimo dobre navade in jih ločimo od škodljivih, svoje obnašanje in misli vzemimo pod nadzor. S čiščenjem in pospravljanjem svojega življenja, ki je nekakšna življenjska revizija, ponovno pridobimo kontrolo nad lastnim življenjem .

Ko je čiščenje končano, je čas za novo življenje. Žaba je mojstrica novih začetkov in novih poti. Povabimo jo, da nam pomaga s svojo medicino napolniti naše življenje s tistimi kakovostmi in energijami, ki v nas prebujajo strast do življenja, nas navdihujejo in prežemajo z radostjo.

© Urška Korun, svetovalka za osebnostno rast in naravno zdravljenje

društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com