sreda, 02. november 2011

Živalski vodnik slon

 

~ Moč, prastara modrost, globoka prizemljenost, moč ženskosti, predanost, zvestoba, družina, ustvarjalna in manifestacijska moč ~

 Božanstva ga ljubijo. Nekatera se pojavljajo v njegovi podobi. Ganeš, hindujski bog uspeha in premagovanja ovir, je upodobljen s slonjo glavo.

Slon kot živalski vodnik nas uči pravega pomena nežnosti, predanosti in prave komunikacije v odnosih, v kolikor jih želimo obdržati žive, ljubeče in zaupne; najsi bodo partnerski, družinski ali prijateljski.


Z njegovo pomočjo lažje odpremo svoja srca za druge, z manj strahu, da bi bili (ponovno) prizadeti. Nismo pomembni samo mi, pomembni so tudi naši bližji in ljudje, s katerimi preživimo večji del dneva. Ali so naši odnosi hladni, si ne dovolimo odpreti srca ali čustev? Se na obnašanje drugih odzovemo s strahom, jezo, obsojanjem, obrekovanjem? S tem, ko podpiramo in iskreno ljubimo ljudi okrog sebe, in pri tem ne izbiramo, koga bomo imeli radi in koga ne, se možnosti za naš notranji razcvet, blaginjo in obilje okrepijo. Slon je neizprosen pri varovanju bližnjih in izredno ljubeč pri skrbi za njih. Alfa samica vodi trop nežno in v skrbi za dobro vseh. “Medicina” slona nas uči, da pristopimo k drugim z odprtim srcem; spoštujemo starejše v družbi in skrbimo za otroke. Z brezpogojnim sprejemanjem drugih točno takšnih kot so smo zmožni ustvariti močne odnose in družbo.

Slon nas navdihuje tudi s prastaro modrostjo ter silovito močjo, s katero je zmožen manifestirati svojo božansko modrost. Upodablja veliko ustvarjalnost, krepkost, kreativnost in spolno moč. Slon pomaga v nas prebuditi lastno moč za uresničitev želja, dokončevanje začetega in za modro in prizemljeno odločanje.

Sloni med sabo komunicirajo telepatsko in imajo izreden občutek za instinktivno dojemanje okolice. Slon nam pomaga, da se naučimo (ponovno) ceniti lastno intuicijo in doživimo občutek prizemljenosti in povezanosti z Mamo zemljo v vsej njeni veličini. Nudi nam vpogled v moč božanske ženske – Trojne boginje, ki jo sestavljajo deklica, mama in modra ženska (bela, rdeča in črna boginja). S tem, ko postajamo vse bolj odprti in dojemljivi za druge in okolico, se izboljša tudi naša sposobnost komunikacije na višjih nivojih in okrepi se moč intuicije. Le-ta lahko deluje brezhibno le iz odprtega srca.

© Urška Korun, svetovalka za osebnostno rast in naravno zdravljenje

društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com