sreda, 01. februar 2012

Živalski vodnik divji prašič


~ neustrašnost, vodstvo, osebna moč, pogum, velika zaščita, obilje, rodnost ~

Njegova silovita in skorajda strašna pojava odraža izredno notranjo moč, neustrašnost in bojevništvo. Je uravnoteženje dveh velikih sil, moške in ženske energije. Tako kot je po eni strani neustrašen in pogumen, tako pod drugi strani vibrira zaščito, rodnost in globoko povezanost z Materjo zemljo.
Divji prašič je močan živalski totem.  Stoletja je bil zaradi svojih izrednih lastnosti povezan s kralji in kraljicami, bojevniki, vladarji, generali in šamani. Divji prašič je tudi simbol Kristusa zaradi njegove moči in neustrašne strasti do božjih otrok.


Njegova »medicina« nas uči, kako šibkost spremeniti v izvor naše notranje moči. Pomaga nam, da se pogumno soočimo s strahovi, življenskimi izzivi in neugodnimi situacijami. Spodbuja nas, da pogledamo pri sebi, kaj je tisto, kar nam nažene srh v kosti? Od katerih situacij bi se najraje obrnili in šli daleč proč? Globoko v sebi vemo, da to ni prav, vendar mislimo si, da enostavno nismo dovolj močni. Divji prašič raztrga vse iluzije in zanikanja, z mirom v srcu nas popelje v srčiko vsake zadeve – v nas prebudi prvinsko notranjo moč, s katero se lahko zoperstavimo vsaki neugodni situaciji in pogledamo strahu naravnost v oči. Ko ga pogledamo, spoznamo, da je strah votel, okrog pa ga nič ni.
Zatorej, zoperstavimo se vsakomur in vsemu, kogar ali česar smo se izogibali, dokončajmo začete stvari, pojdimo v srčiko vseh neprijetnih stvari, jih sprejmimo in ukrepajmo sedaj in dokončno. Končajmo prepir, dokončajmo projekt, pokličimo tisto osebo, zaključimo vse male obveznosti, ki jih odlašamo in nam samo kradejo energijo – napravimo zopet mir v duši.

Zavedajmo se, da izzivi ne bodo nehali prihajati. Mi sami se moramo naravnati tako, da jim ne bomo pustili viška naše energije ali jim pustili, da bi nas prestrašene odgnali stran. Brezpogojno in v popolnosti sprejmimo celotno resnico izziva, spomnimo se na našo notranjo moč in ukrepajmo.
Sredi gozda kot pravi vladar divji prašič ponosno stoji; tako se tudi mi, kot vladar lastnega življenja, postavimo v duhu ponosno pokonci, neustrašno, zaupajmo v podporo zemlje in zaščito nebes in stopajmo v življenje naprej, brez strahu. Vsako zmago duše obeležimo, se nagradimo, pohvalimo. Vsaka, še tako majhna zmaga, ki je nastala iz Resnice, oblikuje pot, po kateri postanemo edini pravi vladar svojega življenja.

© Urška Korun, specialistka za osebno rast in razvoj

Društvo Pesem Duše