četrtek, 01. marec 2012

Živalski vodnik kuščar


~ sanjanje, uresničevanje sanj, intuicija, izostritev čutil, obnovitev in ohranjanje ~

Kuščarji so v številnih mitih in legendah znani po mistični povezanosti z sanjami.

Iz senčne strani resničnosti nastopi kuščarjeva »medicina«, ki se pokaže skozi sanje in sanjske vizije. Kadar kuščar vstopi v naše življenje, nam sporoča: »Bodi pozoren/na  na svoje sanje, saj le-te so sence, ki kažejo tisto, kar v svetlobi dneva zbledi.« Sanje prebujajo našo podzavest na najbolj osupljiv način. V obliki sanjskih simbolov in dogodkov nam osvetljujejo nerazrešene zadeve iz globin naše notranjosti.


Kuščar nas uči, kako poslušati svoj notranji glas, da zmoremo razvozlati sanjske enigme ter nas spodbuja pri uresničevanju lastnih sanj in vizij. Med drugim to pomeni tudi, da nas spodbuja pri ovržbi nekaterih starih idej ali škodljivih vzorcev, ki nas omejujejo pri uresničitvi sanj.
Kuščar nam pomaga izostriti naše zavedanje – notranje in zunanje. S svojo izvrstno občutljivostjo na tresljaje v zemlji ter izvrstnim vidom in sluhom zazna vsako gibanje. Prav tako tudi mi zmoremo izostriti zunanja in notranja čutila. Bolj ko vadimo poslušanje samih sebe in slišimo notranji glas, lažje zmoremo izstopiti iz situacije, ter s sočutjem videti širšo sliko. To je zelo pomembno zlasti pri situacijah, kjer je nevarnost, da se čustveno preveč vpletemo, da bi zmogli videti jasno in pravilno.
Vprašajmo se ali se ob naši dolgotrajni želji še vedno počutimo ugodno? Ali čutimo, da moramo v določeni situaciji stopiti nazaj ali celo izstopiti? Je napočil čas, da krenemo naprej? Pozorno poslušajmo, kaj nam pravi notranji glas in če je glas še prešibek, vprašajmo živalskega vodnika kuščarja za vodstvo. Dal nam bo moč in modrost za naslednji korak.

Medicina kuščarja nas vodi v stanje obnavljanja in ohranitve.  Uči nas, kako preteklost pustiti v preteklosti. Zahvalimo se za vse izkušnje v preteklosti, tako lepe kot grde, še posebej se zahvalimo bogu/vesolju/čisti zavesti/naravi … za vse tiste, ki so v nas pustile rane. Zaradi njih smo se globoko nekaj naučili, spoznali in preoblikovali v to, kar smo sedaj. Iz srca se zahvalimo in prekinimo čustveno vez, po kateri nas je do sedaj srkalo v preteklost. Pokličimo vodnika kuščarja za pomoč, naj nam pomaga, da to spustimo, se prepustimo in krenemo naprej. Čas je.

© Urška Korun, specialistka za osebno rast in razvoj

Društvo Pesem Duše