ponedeljek, 02. april 2012

Živalski vodnik metulj


~ sprememba, transformacija, svoboda, domišljija, razširjanje lepote in radosti ~

Moč metulja je v njegovi transformaciji in evoluciji na radosten način. Spominja nas na dejstvo, da na spremembe v življenju ne moremo vplivati, imamo pa v rokah vso odgovornost, kako nanje reagiramo. Na ta način si ustvarjamo lastno sedanjost in pletemo prihodnost. Podobno kot metulji prehajamo skozi določene faze v življenju, vse enako pomembne za nas.


Pri tem se lahko vprašamo … ali se na spremembe v življenju odzovemo s stresom in resnostjo? Ali jih pričakamo z radostjo, radovednostjo in nasmehom? Brezpogojno sprejemanje sprememb in življenja vodi v svobodo. Upiranje spremembam vodi v ujetost.

Ali se nam mudi iz sedanje faze v naslednjo ali se v čustvih in mislih še vedno zadržujemo v prejšnji fazi? Ni dobro, da se nam mudi iz sedanjega trenutka v prihodnost. Prav tako ni dobro, da se v mislih zadržujemo v pretekli fazi in na ta način stagniramo. Metulj se razvije iz kokona in ko razpre svoja čudovita barvita krila, se ne vrača več v kokon, nikoli več … poleti svobodi nasproti.

Kokon lahko simbolično pomeni tudi kokon lastnih omejitev. Živalski vodnik metulj nas lahko nauči, kako se osvoboditi kokona in se odpreti za novo fazo življenja, v kateri svobodno izražamo našo notranjo lepoto. Da to storimo, potrebujemo pogum ter zaupanje v sile znotraj nas.

April je mesec, ko travnike, parke in gozdove preplavijo metulji. Ko naslednjič mimo nas frfotajoče zapleše metuljček, naj nas dotik njegove ljubkosti opomni, da se odpremo za darila lepote iz narave, da smo popolni točno takšni kot smo in da je naše naravne stanje, da smo radostni in svobodni.

© Urška Korun, specialistka za osebno rast in razvoj

Društvo Pesem Duše