četrtek, 02. avgust 2012

Živalski vodnik lisica~ zvitost, prilagodljivost, spreminjanje oblike, strategija, opazovanje, komuflaža in nevidnost, hitrost in okretnost ~

Lisica je najbolj znana po svoji zvitosti in okretnost, zaradi česar ne nosi zaman vzdevka zvitorepka. Njena modrost izhaja iz predhodnega preučevanja situacije, potrpežljivosti, razmišljanja izven okvirjev in hitre akcije, ko nastopi čas zanjo. Vse to je kombinacija zvitosti na dober način, ki prinaša blaginjo.


Nevidna se lisica naredi vselej, kadar ji grozi nevarnost ali kadar pripravlja napad na plen. Zlije se z okoljem in previdno čaka na pravi trenutek. Njena čudovita lastnost opazovanja in kamufliranja lahko pomaga tudi nam, da se občasno zlijemo z okoljem, ga popolnoma začutimo in se mu prilagodimo, pustimo svoj ego ob strani in z vsem bitjem opazujemo – svet, ljudi, situacijo, dogajanje … ko ga v popolnosti začutimo, lahko iz njega potegnemo najboljše. Enak postopek lahko storimo, kjer / kadar se počutimo neugodno in bi radi odšli stran. Situacijo popolnoma sprejmimo takšno kot je, se ji prilagodimo, zlijmo se z okoljem, opazujmo, kaj se dogaja ter potegnimo najboljše iz obstoječih okoliščin. Če v situaciji ne preostane nič več dobrega, se lahko naredimo nevidne (neviden si lahko tudi na način, da ne razkazuješ svojega ega, ne postavljaš sebe v center dogajanja, se ne spuščaš na nižje ravni od svoje, ampak utišaš svoje delovanje, postaneš popolnoma tih in miren; tako postaneš diskreten) in neopazno odidemo. Pri tem je zelo dobro, da situacijo zares temeljito ocenimo in da odidemo le takrat, kadar ni več dobrih rešitev.

»Nevidnost« in diskretnost nam lisica pomaga doseči tudi takrat, kadar so naša dejanja preveč agresivna, moteča ali izpostavljena.

Živalski vodnik lisice nas podpira, da pri iskanju rešitve razširimo svojo zavest, srce in um ter se ozremo tudi v tiste smeri, kamor se ponavadi ne bi. Raziščimo vse možne variante rešitve ter izčrpajmo vse vire, za katere smatramo, da bi nas lahko vodili k cilju. Izkoristimo svoje sposobnosti, znanstva, sredstva. Dovolimo si biti kreativni, drugačni; zaupajmo v svoje odločitve, sledimo lastni poti in razmišljajmo s svojo glavo – tako bo tudi rešitev prišla na nepričakovan in kreativen način.

Pri tem pa ne pozabimo na dobro staro potrpežljivost. Večina rešitev ne pride čez noč, ampak je za to potreben čas. Zato tudi vsak naš načrt, vsaka ideja ali zamisel potrebujejo strategijo, razmišljanje in akcijo, a ravno tako potrebujejo tudi čas, ki prinese uresničitev in želen rezultat.
Ko pa nastopi pravi čas, ko se pokaže priložnost, ravnajmo hitro in konkretno. Živalski vodnik lisica nas bo, če jo bomo poklicali na pomoč, spodbudil s svojo neomajno energijo in modrostjo.

© Urška Korun, specialistka za osebno rast in karmično diagnostiko

Društvo Pesem Duše

www.pesem-duse.com