petek, 02. september 2011

Živalski vodnik srna~ Nežnost, zavedanje, preprostost, mir, nedolžnost, osrediščenost ~
 
Koliko nežnosti premoremo oziroma si upamo imeti v tem moderno hitrem, trdem in neizprosnem tempu življenja? Ali imamo čas, da se ustavimo, zadihamo in pogledamo okrog sebe, da dejansko začutimo skozi celo naše telo svet okrog sebe?


Dojemanje sveta se ne dogaja samo skozi možgane, intuicija in osrediščenost se porajata skozi celotno naše telo. Naša občutja so namenjena temu, da sprejemajo informacije na takšen način, da jih začutimo skozi telo, ki je naš najbolj zanesljiv kompas. Če si upamo utišati svoj um, in lahko dopustimo čustvom, da se svobodno izražajo, lahko začutimo glas čiste zavesti, ki govori skozi naše telo. Čisto zavedanje pomeni stanje notranje osrediščenosti, brez presojanja, napetosti ali analiziranja.

Srna kot šamanski živalski vodnik je velika učiteljica zavedanja in globoke notranje osrediščenosti. Njena »medicina« je poglabljanje zavedanja v sedanjem trenutku. Spodbuja delovanje z jasno namero na nežen način ter z veliko mero zavedanja. V trenutkih stresa nam priskoči na pomoč, saj nam pomaga, da hitro in z lahkoto spremenimo smer svoje poti (v času večjih sprememb, selitev, nove službe, novega otroka …). Pomaga nam, da opazujemo in doživljamo svet z veliko mero jasnosti.

Ko se srna pojavi v našem življenju, najavlja prihod nove nežnosti in nedolžnosti v naše srce. Naznanja priložnosti, ko bomo lahko na nežen način rešili zadevo, ki se trenutno mogoče zdi nepremagljiva skala. Lahko bomo pridobili novih moči za spremembo v življenju ali za premik naprej. Naznanja tudi nove priložnosti, ko se bomo lažje odprli samim sebi oz. drugim, na nežen način, zmogli pokazati svojo nežnost plat, notranjo ranljivost, ki je v bistvu naša prava notranja moč.

© Urška Korun, svetovalka za osebni in naravni razvoj

Društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com