torek, 02. oktober 2012

Živalski vodnik golobica

~ notranji mir in spokoj, nežnost, odpuščanje, materinskost, povezovanje z višjo zavestjo ~

Golobica je simbolično prinašalka miru in nam pomaga razumeti nežnost in lepoto v preprostosti. Predstavlja nežen ženski aspekt, milino in materinski instinkt. Utiša razmišljujoč um in omogoča doživljanje izkušnje čiste zavesti v sedanjem trenutku. V našem srcu prebuja arhetip boginje Matere.

Golobica nas uči, da je mesto miru in tišine, ki biva v našem srcu, vedno dosegljivo in navzoče, ne glede na okoliščine, v katerih smo se znašli. Četudi smo morebiti nanj pozabili, to mesto še vedno obstaja, le povezavo z njim je treba ojačati.


 Da lažje in hitreje dosežemo to mesto, je dobro, da ga obiščemo tudi takrat, ko je v našem življenju vse v redu in ga ne potrebujemo tako zelo. Mesto notranjega miru jačamo z redno meditacijo, zavestnim dihanjem, dejavnostjo, ki nas sprošča in nam je ljuba … možnosti je več, izberemo tisto, ki je bližja naši duši. Dobro je ohraniti močno vez s tem mestom zato, da se vanj lahko zatečemo, kadar prehajamo skozi obomočje»večjih brzic« na naši reki življenja. Lažje jih preplavamo, če imamo nekje v sebi kotiček, v katerega se lahko poglobimo in v katerem se lahko umirimo in čustveno regeneriramo. Živalski vodnik golobica nam pomaga zgraditi in ojačati vez s tem notranjim mestom miru.

Golobica predstavlja most med svetovi – zemeljskim in našim očem nevidnim. Po mitoloških tradiciji naj bi njeno značilno petje odpiralo vrata med svetovi, prav tako pa tudi vrata v globlje svetove našega notranjega sveta. Petje golobice lahko poslušamo z odprtim srcem in občutki, ki jih njeno petje prebudi, pričajo o našem globokem jazu in naših globokih čustvih.

Golobica nas ljubeče poziva, da iskreno povprašamo same sebe, kakšno je naše globoko čustveno stanje. Če je porušeno, lahko z njeno »medicino« na nežen način pozdravimo globoka ranjena čustva in spomine (najsi bodo v daljni ali bližnji preteklosti), si odpustimo za napravljene napake, pustimo za sabo vse tiste občutke, ki nas vlečejo k tlom ter prazen prostor napolnimo z novimi občutki ljubezni do sebe, ljubeče harmonije in notranjega miru.

© Urška Korun, svetovalka za osebnostno rast in naravno zdravljenje

društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com