petek, 07. december 2012

Živalski vodnik tjulenj


~ domišljija, lahkotnost, intuicija, ustvarjalnost, sanjanje, ravnotežje ~

Čas je, da se vržemo v neskončnost.

Tjulenj, lahkotno, čarobno in igrivo bitje, prinaša stresnemu človeškemu svetu močno medicino, v kateri človek zmore ponovno izraziti svojo otroško igrivo plat in kreativnost; tjulenj je čuvar mojstrstva igre in domišljije. Uči nas, kako lahko tudi mi mojstrsko povežemo svojo otroško domišljijsko plat z odraslim, razumskim delom sebe, kako moč inteligence ojačamo z močjo čiste kreativnosti.

Odprimo se tjulnju, da nas njegova medicina preplavi z energijo morja, energijo zemlje, energijo prostranosti in neskončnosti. V glavi in srcu se odprimo neskončni širini domišljije, ki prihaja onkraj znanega in prižiga ogenj življenja. 

Razširimo se prek meja, za katere menimo, da so končne. Nič ni končno, vedno je še nekaj zadaj, širše, novo, neznano. Razširimo se prek vseh omejitev. Za trenutek izključimo ves zunanji svet in samo prisluhnimo svoji notranjosti, ozrimo se v svojo dušo. Kdo v resnici smo? Popolna vibracija, ki se je utelesila v tem življenju. Čeprav smo na prvi pogled omejeni s telesom, del nas zmore širiti svoje vibracije v neskončnost in iz nje potegniti najbolj osupljive ideje, kreacije in zamisli. Naj ta nesmrtni, neskončni del nas ponovno najde zasluženo pozornost, povabimo ga v vsakdan in življenje bo lažje, lepše, radostno in polnejše. 

Tjulenj nam pomaga pretvoriti idejo iz domišljije v realni svet. Pomaga nam lahko, da skoncentriramo svoje misli, zgostimo vibracije in idejo zares realiziramo. Zato se prepustimo , naj živalska medicina tjulnja zatrese umetno postavljene meje našega razuma in domišljije in se razširi prek vseh meja, vrzimo se prek slapa omejitev, v neznano, kar bo pa bo. Zaupajmo. Dopustimo naši čisti in prvinski kreativni energiji, da pride na plan in nam pomaga uresničiti najbolj globoke želje srca in duše. Lahko prvinski energiji pomagamo z umetniškim ustvarjanjem, slikanjem, petjem, plesanjem, pisanjem, ročnimi deli … Nebesa in domišljija podarijo idejo, zemlja in prvinska kreativna energija pa idejo uresniči.

Ker tjulenj pripada obema svetovoma, tako morju kot zemlji, simbolizira ravnotežje med notranjostjo, podzavestjo (morje) in zunanjostjo, aktivno zavestjo (sončna zemlja). Če se odpremo za njegovo modrost, lahko tudi mi zlahka plujemo med stanji introspekcije, ko se zazremo vase, se poglobimo v kontemplacijo ali meditacijo ter stanji, ko smo odprti navzven, za svet okrog nas. Obe stanji sta enako pomembni in med njima je dobro držati ravnotežje ves čas. 

V zadnjem mesecu tega leta se ozrimo na sebe in na svoje življenje, napravimo bilanco trenutnega stanja in se zares in čisto zares odločimo, da postanemo to, kar resnično v najbolj globoki globini nas samih želimo biti. Tjulenj nam pri tem pomaga.

© Urška Korun, svetovalka za osebnostno rast in naravno zdravljenje

društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com