četrtek, 03. januar 2013

Živalski vodnik kolibri
 ~ radost, sladkost življenja, veselje ~

Kolibri je najmanjša ptica na svetu, podobno kot insekti srka nektar rastlin in kot živalski vodnik prinaša ljudem živalsko medicino veselja, radosti in navdušenjem nad življenjem, ki je lahko sladko kot nektar, če se le sami tako odločimo. V nas prebuja vprašanja, kot so »kje je tvoja radost?« »kje iščeš svojo radost, v sebi ali zunaj sebe?« »kaj je vir tvoje radosti?« »kaj moraš storiti, da prebudiš svojo radost?«


Pomaga nam prebuditi občutek srčne radosti skozi doživljanje lepote, majhnih stvari, ki nas razveseljujejo v življenju. Da smo trajno in resnično srečni, ni potreben nov avto, ni potrebna nova obleka, ni potreben zajeten bančni račun. Da smo srečni, je potrebno le to, da se odločimo napraviti konec večnim skrbem, katere po večini niso za nas življenjsko pomembne. In se enostavno odločimo, da bomo postali zbiralec tistega, kar nas v srcu osrečuje in izpolnjuje. Bodisi je to čisto majhna stvar, ki pa lahko v naših življenjih pomeni ogromno.
Kolibri nas opominja na dejstvo, da življenje ni resno, da je življenje v prvi vrsti namenjeno temu, da uživamo v njegovi sladkosti, raznovrstnosti, presenetljivosti … da zmoremo kljub težkim obdobjem, preizkušnjam, ki jih ima vsak smrtnik, srkati nektar večnega življenja, ki prebiva v naših srcih. Uživajmo v majhnih stvareh in jih ponudimo naprej, v obliki dobrih del, nasmeha, majhnih lepih stvari, ki čudovito polepšajo dan, tako nam kot drugim. 

Kolibri v letu s svojimi krili tvori osmico, simbol večnosti, kar ima lahko simboličen pomen za vse nas. Simbol večnosti, ujet v trenutek, ki se dogaja ravno sedaj. Kako ga doživljamo? Polni skrbi? Z nasmehom? Z mislimi na jutrišnji dan? Ali s srcem v preteklosti? Kolibri nas z nežnim brenčanjem svojih majhnih kril prebudi in popelje v trenutek sedaj. Ko je vse, kar je kdaj bilo in vse, kar kdajkoli bo, prisotno tukaj … in sedaj. Doživimo ga s polnim vdihom pljuč, popolnim izdihom, dovolimo si začutiti srce, ga odpreti za življenje.

© Urška Korun, svetovalka za osebnostno rast in naravno zdravljenje

društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com