nedelja, 05. maj 2013

Živalski vodnik divja mačka

Vir: Wikipedija
~ magija, ženska inteligenca, samotna pot, neodvisnost, magnetizem, radovednost, zaščita, plodnost ~

  
Divja mačka poseduje mogočne magične moči, zaradi katerih so jo v preteklosti velikokrat častili kot sveto. Egipčanska boginja Bastet je prevzela obliko mačke; mačke so varovale vrata templjev in svetišč. Na severu se boginja plodnosti Freya povezuje z mačkami, prav tako se s plodnostjo in mačkami povezuje indijska boginja Shasthi.

Prirojena senzualnost in magnetizem, izredna intuicija, občutek za ravnovesje in preživetje, radovednost in trdoživost dajejo mački veliko živalsko modrost. Totemska mačka simbolizira ženskost in njeno naravno intuitivno inteligenco, s katero si ohranja svojih »devet življenj« in večno skrivnostno neodvisnost.
Vprašamo se lahko, koliko v resnici poznamo sebe in svoj notranji svet? Ali nas vsakdan vodi slepo naprej ali se zmoremo ustaviti, zajeti vdih poguma in oditi od situacij ali odnosov, kateri ne nudijo več rasti in razvoja? Se zmoremo toliko opogumiti, da izberemo včasih samotno, a neodvisno pot v svobodo? Že domače mačje prijateljice nam dajo vedeti, ko jim naša družba postane zasičena, neomajno zapustijo našo družbo in se neustrašno napotijo novim avanturam naproti. Čeprav ne vedo, kaj jih čaka za prvim vogalom, se pogumno in neustrašno odpravijo iz udobnega in varnega kotička. Včasih se nam zazdijo muhaste in svojeglave, a ravno zaradi njihovega neomajnega zaupanja v tisto, kar se odločijo, zaradi dejstva, da nikoli zares ne vemo, kaj jim roji po glavi, dokler tega ne pokažejo, jih skrivaj občudujemo.

Kadar je trenutek pravi, lahko tudi mi posnemamo veličastne mačke – se navzamemo njihove mačje modrosti in odkorakamo od dogodkov, odnosov, situacij, v katerih se ne počutimo več ugodno, udobno, svobodno in se odločimo za nove dogodivščine in nove poti, ki nas bodo popeljale na pot svobode. S popolnim zaupanjem v svojo odločitev, pogumno, neustrašno in neskončno radovedno – prav tako kot mačke. Lahko se opečemo, lahko pa doživimo čudovito izkušnjo življenja.

Povežimo se z notranjim ženskim principom, z ostro intuicijo, prepredeno z niti senzualnosti in čistega živalskega magnetizma. Ni treba, da bi bili vulgarni, če smo senzualni. Mačja modrost nam da občutek za gibanje telesa, ki je senzualen, a hkrati graciozen. Ni treba, da bi bili svojeglavi in skrivnostni, kadar se odločimo, da ne povemo vsega, kar čutimo in mislimo. Živalskega vodnika divje mačke lahko pokličemo na pomoč, kadar želimo obdržati svoj svet zase, svoje skrivnosti na varnem. Prav tako nam modrost mačke pride na pomoč, kadar je potrebno, da ohranimo skrivnost drugih zase in je ne širimo naprej.

Včasih je za napredek in razvoj potrebno del življenjske in osebne poti prehoditi v samoti. Mačka nam lahko da čudovito podporo, da jo zmoremo prehoditi neustrašno, pogumno, varno ter z veliko mero zaupanja in radovednosti.

© Urška Korun, svetovalka za osebnostno rast in naravno zdravljenje

društvo Pesem duše

www.pesem-duse.com