sreda, 06. november 2013

Živalski vodnik vešča


~ prenašanje sporočila, tema in svetloba, tiho znanje ~

Kadar zagledamo veščo, ki prileti v našo bližino, jo povprašajmo za darilo. Namreč s sabo prinaša tiho sporočilo iz svetov onkraj našega. Da zmoremo slišati, kaj nam pravi, moramo utišati svoj notranji govor in se odpreti za poslušanje jezikov, ki prebivajo v deželah, ki so prav tako del našega sveta, a so našim očem nevidne. 

Vešča nas uči, da postanemo bolj občutljivi za sporočila, ki jih pošilja naša duša, naše telo in okolica okrog nas. Vseskozi sprejemamo ogromno število takšnih in drugačnih sporočil. Zaradi njihove količine smo postali skorajda imuni in ne zaznavamo več niti tistih sporočil, ki so za nas dobra, če ne celo nujna. Vešča nas lahko pouči, kako ločimo "zrna od pleveli"; katera sporočila so za nas nepomembna, a katera sporočila ne gre prezreti in katera nam pomagajo, da zopet stopimo v stik s sabo in z ritmom narave.

Bela vešča
Vešča je bitje noči, ki se venomer obrača k luči, kjerkoli posije skozi temne zavese senc. Nikoli ne pozabi poti v svetlobo in njena globoka modrost je, da tudi nas nauči, kako v temoti žalosti, samote venomer najdemo pot v svetlobo sreče in miru. 

Dovolimo si, da nas omami energija naše duše in čiste zavesti, iz katere smo vsi narejeni. Naj bo čista brezpogojna zavest neskončen vir naše energije. Stopimo zopet stik s svojo dušo, naj le-ta prevzame vajeti naših želja in ambicij.

© Urška Korun, svetovalka za osebnostno rast in naravno zdravljenje
društvo Pesem duše
www.pesem-duse.com