nedelja, 05. januar 2014

Živalski vodnik polarni medved

Vir: Wikimedia

~ Notranja moč, preživetje, potovanje skozi vidni in nevidni svet, pot vizije, introspekcija ~

Severni, beli ali polarni medved, tretja največja kopenska zver. Njegov dom so daljne širine severnega sveta. Medicina polarnega medveda kot duhovno vodstvo prinaša globoko očiščenje in zavest o naši minljivosti in hkrati neuničljivi moči našega duha in duše.


Popelje nas na pot, ki nam je mogoče tuja in nevarna, a delu nas samih se zdi, da nas vrača domov. To je pot duše, ki stopa skozi življenje nazaj domov. To je pot, na katero stopa vsak sam, brez družbe. Duh polarnega medveda, ki sam stopa skozi nevarne in osamljene pokrajine severnih prostranstev, prebuja v naših srcih duh severne divjine; ko se nam zazdi, da smo ujeti in priklenjeni na vsakdanje navade, lahko skozi medvedovo srce potujemo daleč v širne dežele severa, kjer se vidno pretaka z nevidnim. Kjer se skozi nebo zazremo v polarni sij in se nam lahko za trenutek zazdi, da je mogoče vse.

Medved z belim krznom prebuja v nas iskro globokega obilja in povezanosti z božanskim, tudi v trenutkih, ko naše oči ne zrejo v obilje ali naša čustva ne odsevajo bogastva. Moč, katero polarni medved v mrzli severni zimi hrani za preživetje, je lahko nam v modrost, kako svojo moč hraniti pri stvareh, ki nas blokirajo in jo porabiti za resnično pomembne stvari, tiste, ki nas ženejo naprej. 

Urška Korun, svetovalka za osebno rast in razvoj
društvo Pesem duše
www.pesem-duse.com