sreda, 03. junij 2015

Živalski vodnik sova~ modrost, prehod, zaščita, vodstvo, jasnovidnost ~


Vladarica noči, ki vidi skozi temó in zaznava neslišne zvoke življenja. Sova je prastari simbol varnega vodstva skozi lastno temo in simbol modrosti, s katero vidimo onkraj teme. Stoji ob strani grški boginji modrosti Ateni; v egipčanski in keltski kulturi je jasnovidka in zaščitnica duš. Pokojne in njihove duše vodi skozi temno senco smrti, na drugo stran, v življenje.

Sovina modrost, ki izhaja iz njenih ostrih instinktov, nam pomaga, da zmoremo videti prikrito; da lahko zaznamo žarek resnice, ki se nahaja onkraj mask vsakdana, onkraj teme. Sova kot šamanski vodnik je orakelj skritega znanja. Prinaša sporočila onkraj tega sveta in nam jih pomaga ozavestiti in osmisliti, jih prizemljiti in spraviti v življenje.

Odprimo se za energijo šamanskega vodnika sove, s pomočjo katere bomo tudi mi izostrili naša čutila in bomo zmogli »videti« in »slišati« (zaznati) z večjo jasnostjo.

Sova prinaša prehod ali tranzicijo. Ker ji je sila smrti blizu, ji je blizu tudi sila življenja. Sprejmimo v svoje srce sovino energijo in modrost ter se vprašajmo: »Kaj v mojem življenju je dovolj pripravljeno, da umre?« »Kateri vidiki mene same/ga so zreli, da umrejo?«

Pustimo elementom znotraj ali zunaj nas, v katerih ni več življenja, da umrejo. S hvaležnostjo se od njih poslovimo in se pripravimo na spremembo. S smrtjo se bodo ti elementi preobrazili v svežo silo z novo obliko. In tako bomo vase lahko vdihnili novo energijo po naši meri, novo znanje, novo silo življenja.

Urška Korun, specialistka za osebno rast in razvoj
Društvo Pesem duše
www.pesem-duse.com