četrtek, 15. julij 2010

Vibracije - česa nočem in kaj hočem?


Vse kar, kar pričakujemo od drugih, je potrebno da imamo sami. Če nečesa nimamo, a od partnerja to zahtevamo, pride do nerazumevanja, prepiranja, obsojanja…

Za vsak odnos, stvar ali karkoli drugega hočemo imeti, je potrebno najprej preveriti, kaj nam ta odnos, stvar predstavlja. Če nam na primer avto predstavlja svobodo, je potrebno, da imamo mi občutek svbodoe integriran v sebi, da se počutimo svobodni, brez kakršnegakoli omejevanja. Takrat privlačemo tisto, kar hočemo. Drugače je naša namera v zraku (je samo želja – neprizemljeno).Na primer, da nam partnerski odnos in partner predstavlja ljubezen, radost in spoštovanje. Potrebno je, da imamo te kvalitete v sebi, se jih zavedamo in jih občutimo v popolnosti. Tisto, kar hočemo, da ima naš partner je potrebno, da imamo mi sami.
Če hočemo, da nam partner daje ljubezen, je potrebno najprej, da imamo in občutimo ljubezen v sebi. Če hočemo, da nas partner spoštuje, je potrebno, da mi spoštujemo sebe, kot tudi druge in da vse to občutimo.
Poskusite pri sebi pogledati, kaj hočete in če imate to kvaliteto v sebi. Če te kvalitete ni, ste daleč stran od tistega, kar hočete. Takrat se borimo za stvar, za katero niti ne vemo kakšno ima vibracijo.
Poskusite si zamisliti stvar, odnos (z zaprtimi očmi), ki ga hočete in kako se počutite, ko si predstavljate, da imate to stvar. Če se počutite v redu, vibrirate enako kot stvar, ki jo hočete in ste blizu tistega kar hočete.
Če si ne morete predstavljati stvari, ki jo hočete ali če se počutite neudobno, ste zelo daleč.
Lahko si pomagamo, da vdihujemo ljubezen, svetlobo, radost, ki jo vodimo do srca in z izdihom svetlobo, ljubezen in radost razširimo na tisto stvar, ki jo hočemo. To počnemo tako dolgo, dokler se ne počutimo ugodno. Če se pojavijo raznorazne misli, dvomi ali kar koli drugega, da je moteče, je potrebno tudi te stvari spustiti ven iz sebe.


© Zoran Zavor, terapevt naravnega zdravljenja

društvo Pesem duše