Preskoči na glavno vsebino

Linija hare – axis mundi


Osebna os je tista, ki gre skozi naše telo iz središča Zemlje v središče vesolja in obratno.

Obstajajo različna imena in načini, kako se lahko povežemo z našo osebno osjo. Poznana je pod različnimi imeni, verjetno ste že slišali za katerega od sledečih: »linija hare«, »axis mundi«, »os sveta«, »kakor zgoraj, tako spodaj« … ključni namen osebne osi je povezava božansko – zemeljsko, torej ozaveščanje pretoka povezav med našo trenutno inkarnacijo na zemlji in neskončnim izvorom, iz katerega prihajamo in sposobnostjo materializacije našega namena. Povezavo lahko močneje ozavestimo tudi z reikijem, skalarnimi valovi ali energijskimi vajami, kot so tai chi, qigong,…

Zdrava linija hare je osnova, če se v življenju hočemo osamosvojiti in ustvarjati življenje po svojem okusu.




Spodaj sta navedena opisa dveh različnih avtorjev glede pomena osebne osi:


Linija hare
»Linija hare poteka vzporedno z osrednjo linijo telesa in je ravna, lepo oblikovana, polna energije in ukoreninjena v zemeljskem središču in središču vesolja. Točke na njej so uravnotežene, polne moči in povezane med sabo. Ljudje so zdravi, osredinjeni na namen in živijo v skladu s svojimi življenjskimi nalogami.

Za razliko od axis mundi, se pri liniji hare osredotočimo še na dve točki na telesu, to je točka tan-tien, ki je dva prsta pod popkom, ter sedež duše, ki se nahaja na področju prsnega koša med četrto in peto čakro. Tan tien je izvor naše moči je sedež ustvarjalne energije, ter prostor, kjer lahko raztopimo vse bolečine in ostale neprijetnosti. Sedež duše lahko začutimo kot toplo, mehko, umirjeno, svetlo mesto in od nje je odvisno kako in kdaj bomo mi spoznali sebe, smisel življenja in ga udejanili.
Kadar je linija hare poravnana in zdrava je človek v harmoniji s celoto in občuti osebno moč, ter se zaveda svojega namena, ki je v skladu z namenom vesolja.« Vir: Barbara Ann Brennan, Prebujajoča svetloba

Axis mundi – os sveta

»Človek je najbolje zaščiten takrat kadar je v osi – stebru energije, ki poteka iz središča Zemlje in se nadaljuje v neskončnost vesolja. Drugače povedano, ko počisti svoje destruktivne misli, se osvobodi sebičnega delovanja, potem se lahko poveže z absolutnim. Kdor razume in tudi globlje dojame simbolni pomen besede axis mundi, ima vse, kar potrebuje za osebno rast in zadovoljstvo.
Človeško življenje je nenehno

prejemanje in oddajanje energije. Ko se človek tega zave, potem mu ni vseeno, kakšen je ta pretok.
Axis mundi je ravnovesje energij; je tisto zadovoljstvo, gotovost in varnost, ki jo lahko občutimo le, kadar se čutimo tesno povezane z družino v kateri živimo, z državo v kateri bivamo in ne nazadnje z vesoljem, ki je hkrati prostor v katerem so nebesna telesa in človekov duhovni svet.«

Vir: Marjan Ogorevc, Sodobna bioterapija.

http://www.pesem-duse.com/dokumenti/Linija%20hare%20-%20Zoran%20Zavor.mp3

 

 
Postavljanje linije hare - 2. različica


Zapremo oči in se udobno namestimo. Osredotočimo se na dihanje in se postopoma sprostimo. Vsak izdih je sproščanje napetosti in prepuščanje miru.
Pozornost usmerimo na tantien. Začutimo majhno žarečo kroglico na področju 2 prsta pod popkom in malo navznoter. Preglejte, če je kroglica na svojem mestu, v svojem sedišču. Če ni, jo poskusite namestiti, če pa kroglice sploh ni, jo poiščite nekje v telesu, jo z notranjimi rokami primite in nesite v sedišče, na njeno mesto.
Osredotočite se na tantien, naj žari, naj se njegova toplota širi po medenici.
V tantienu je sedež ustvarjalne energije, ki samo čaka, da jo uporabimo. Je pa to tudi prostor, kjer lahko raztopimo svoje bolečine, zamere, prizadetosti…
Iz tantiena vlečemo zlat žarek do središča Zemlje. Vrnemo ga v jedro Zemlje in se po njem vrnemo nazaj do tantiena.
Žarek vlečemo naprej, navzgor, do področja med četrto in peto čakro, ki se imenuje sedež duše. Lahko ga začutimo kot mehurček ali umirjen sij sveče. Pustimo, da se tudi sedež duše izrazi.
Potujemo nazaj do tantiena, po zlatem žarku do središča Zemlje.
Nato znova nazaj: do tantiena, sedeža duše in še višje navzgor – do točke individuacije, ki se nahaja tri četrt metra nad temenom. Ta točka je oblike stožca, ki nima vrha. Skozi luknjico stožca potisnemo zlati žarek. Ko gremo skozi to točko, se znajdemo v enosti. Tu se lahko počutimo zelo domače in osvobojeno.
Nato se skozi stožec – točko individuacije spustimo nazaj v svet dvojnosti. Točko individuacije povežemo s sedežem duše, s tantienom, potujemo v središče Zemlje in se vrnemo nazaj v tantien.
Počasi odpremo oči.

Linija hare je osnova za delo na sebi. Je ena izmed osnov na Ustvarjalni akademiji - Pesem duše®.

Vir: Barbara Ann Brennan

© Zoran Zavor, društvo Pesem duše

https://www.pesem-duse.com

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Čakre in barvna terapija – 2. čakra

2. ČAKRA – sakralna, spolna (Swadhisthana) – sedež kreativnosti, radosti, navdušenja in seksualnosti  

Čakre in barvna terapija – 3. čakra

3. ČAKRA – trebušna, solarni pleksus (Manipura) – sedež notranje moči, samopodobe; prevajanje astralnih energij, radost, upanje in učenje