Preskoči na glavno vsebino

Karmična diagnostika

Karmična diagnostika je metoda energijskega diagnosticiranja in zdravljenja, ki jo je razvil ruski zdravilec Sergej Nikolajevič Lazarev (v Slovenijo jo je pripeljal in uveljavil Marjan Ogorevc) in temelji na zakonu vzroka in posledice. To pomeni, da za vsako posledico stoji nek vzrok. Nam, Slovencem, je bolj kot zakon vzroka in posledice blizu pregovor: »Kar seješ, to žanješ«. Vsako človeško dejanje, ne glede na to ali je dobro ali slabo, vpliva na celotno vesolje, na vse, kar obstaja. Na podlagi tega se dobre stvari nagradijo, slabe pa kaznujejo.

S pomočjo Karmične diagnostike ugotavljamo vzroke za težave, ki jih imamo. Te lahko izhajajo iz našega sedanjega življenja, časa rojstva, časa bivanja v maternici, preteklih življenj, od naših prednikov, … Vsaka stvar, ki se nam je kdajkoli zgodila (dobra ali slaba), je vtisnjena v našem biopolju. Ne glede na to, če se je zavedamo ali ne, če se je zgodila pred kratkim ali davno nazaj, je še vedno zapisana v biopolju in vpliva na kakovost našega življenja. Ljudje smo podobno kot računalniki, v katerih se hranijo podatki; dokler se določen podatek ne izbriše (očisti), ostaja v nas na zavestni ali na podzavestni ravni in vpliva na naše življenje.
Terapevt, ki izvaja terapijo na osnovi karmične diagnostike, vstopi na najvišje ravni človekoga biopolja in odkriva vzrok za težavo na mestu, kjer je vzrok nastal in ga tam tudi razrešuje. Pri tem igra ključno vlogo terapevtov značaj, njegove etične in moralne vrline ter razvitost njegove duše in zavesti. Bolj kot je terapevt duhovno razvit, etičen in moralen, bolj kakovostno je njegovo delovanje, za stranko pa to pomeni varno in učinkovito terapijo. Pri odkrivanju vzrokov se pogosto odkrijejo raznorazni podzavestni programi (vzorci, prepričanja, lastnosti, občutki,..), ki so lahko moteči za naše življenje. Posledično so ti vzorci, občutki, prepričanja odgovorni tako za naše zdravje, kakor tudi za uspeh na vseh življenjskih področjih.
Primeri nekaterih splošnih slovenskih vzorcev: »iz tebe ne bo nikoli nič«, »ne zaslužim si«, »nimam dovolj denarja«, »ne zaupam svojim sposobnostim«, »naj naredi nekdo drug namesto mene«, »vse mora biti po moje«, …
Vsak izmed podzavestnih programov je moteč in lahko škoduje nam, našim potomcem in okolici. Vse, kar nas je kadarkoli prizadelo, se nas dotaknilo na negativen način in ni očiščeno (ob spominu na to začutimo v sebi "grenak priokus", občutek nelagodja), še vedno vpliva na nas in aktivno upravlja z našim življenjem, ne glede na naše želje in hotenja.
S pomočjo karmične diagnostike si lahko spremenimo življenje, ga zaživimo tako, kot ga hočemo in postanemo upravljalec lastne usode.
Sedaj vemo, da je možno, da se osvobodimo karme in vpliva preteklih življenj in prednikov na naše življenje in s tem postanemo mi tisti, ki si krojimo svojo usodo.
Z dvigom nad zakon vzroka in posledice dosežemo raven čiste brezpogojne ljubezni, ta pa premaga vse ovire.


Komu je namenjeno svetovanje osnovi karmične diagnostike?


Predvsem ljudem, ki se počutijo nezaželene, nesprejete (s strani staršev, okolice…), depresivne, v strahu, so dolgotrajno jezni, žalostni, razočarani, potrti, v skrbeh, pod stresom, z raznimi napetostmi, ki jih ne morejo po naravni poti sprostiti …

Karmična diagnostika lahko pomaga takrat, kadar človek ne najde več smisla v življenju, ko gre vse narobe. Kadar ima občutek, da ne spada na zemljo, ne spada v svojo okolico, ko sumi, da živi pod vplivom drugih (pod vplivom staršev, nadrejenih, partnerja, otrok, družbe …).
Finance v današnjem času predstavljajo veliko težavo za večino ljudi, tako za tiste, ki imajo premalo financ, kot tudi za tiste, ki imajo dovolj financ pa finance vedno skopnijo, ali ne vemo ohranjati tok financ.

Za popolno zdravje je potrebno imeti tudi finančno zdravje. Vzrokov zakaj ni financ je lahko veliko, naštel bom nekatere: ne počnemo delo, ki nas veseli, nimamo aktivirane DNK za finance, v sebi imamo prepričanja, da si ne zaslužimo biti bogati, ne verjamemo v obilje znotraj naše realnosti itd.

Karmična diagnostika je namenjena tudi vsem tistim, ki želijo preprečiti potencialen nastanek bolezni (odkriti vzrok, preden pride do zdravstvenih težav). To pomeni, da se kažejo znaki bolezni, občutek poslabšanje zdravstvenega stanja. Zelo veliko lahko ljudje napravijo tudi v primerih, če so obiskali astrologinjo, vedeževalko ali bili na analizi djotiš, in jim je bilo nakazano na možnost bolezni v prihodnosti. Skozi terapijo se da občutno zmanjšati ali v celoti izničiti možnost za bolezen.

Kako poteka svetovanje s karmično diagnostiko?


Karmična diagnostika temelji na celostnem delovanju, pri katerem je obravnavano celostno telo, tako fizično kot energijsko. Največ pozornosti namenjamo zdravljenju duše – ko je zdrava duša, je zdravo tudi telo. Vsaka karmična diagnostika se v določenih segmentih razlikuje od drugih zaradi edinstvenosti težav vsakega posameznika. Na svetovanju se oseba tudi nauči raznih vaj za boljše počutje ter lažje samostojno delo na sebi za vnaprej.

Svetovanje s karmično diagnostiko v osnovi poteka tako, da se osebi najprej poišče izvor vzrokov za nastale težave, kot so na primer čustvene in mentalne, duhovne, finančne težave, stres, bolečine, bolezni (artritis, depresije, razne odvisnosti …). Oseba se seznani z vzrokom/i in se ji pomaga sprostiti napetosti ter blokade na telesu. Ko se vzorci ali blokade razrešijo, oseba pridobi moč, da se poveže s svojim lastnim virom. Odpre srce ljubezni in v sebi postavi nove temelje ter odločitve. Odpre se tudi za svoje sposobnosti, danosti in potenciale, ki so še skriti ali jih ne uporablja z vso močjo. V večini pride do zavedanja, kaj si želi početi v življenju. Nauči se poslušati svojo dušo, katera vodi do osebnih ciljev, da laže spozna, kaj jo resnično veseli.



© Zoran Zavor, društvo Pesem duše

https://www.pesem-duse.com

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Čakre in barvna terapija – 4. čakra

4. ČAKRA – srčna, Anahata – sedež duše, brezpogojna ljubezen, sočutje, prevodnik življenja in življenjske moči

Čakre in barvna terapija – 2. čakra

2. ČAKRA – sakralna, spolna (Swadhisthana) – sedež kreativnosti, radosti, navdušenja in seksualnosti  

Linija hare – axis mundi

Osebna os je tista, ki gre skozi naše telo iz središča Zemlje v središče vesolja in obratno. Obstajajo različna imena in načini, kako se lahko povežemo z našo osebno osjo. Poznana je pod različnimi imeni, verjetno ste že slišali za katerega od sledečih: »linija hare«, »axis mundi«, »os sveta«, »kakor zgoraj, tako spodaj« … ključni namen osebne osi je povezava božansko – zemeljsko, torej ozaveščanje pretoka povezav med našo trenutno inkarnacijo na zemlji in neskončnim izvorom, iz katerega prihajamo in sposobnostjo materializacije našega namena. Povezavo lahko močneje ozavestimo tudi z reikijem, skalarnimi valovi ali energijskimi vajami, kot so tai chi, qigong,… Zdrava linija hare je osnova, če se v življenju hočemo osamosvojiti in ustvarjati življenje po svojem okusu.