Preskoči na glavno vsebino

Neprizemljenost

Neprizemljenost je: ko nismo povezani z zemeljskimi energijami in takrat nismo sposobni sprejeti sebe, otroke, starše, okolico, službo, vse tisto kar se nam dogaja tukaj na zemlji.

Energijska neprizemljenost se lahko kaže kot:
Občutki nestabilnosti, nesigurnosti, nesprejemanja s strani okolja, nesprejemanja odgovornosti za svoje življenje, zdravje, počutje,… na splošno ne sprejemamo situacijo in okoliščine v katerih se znajdemo, kot da smo odrezani od ostalega sveta, noge so lahke, tavamo kot muhe brez glave, občutki, začnemo nekaj delati in ne dokončamo…raznorazni strahovi, ki lahko prerastejo v paniko ali depresijo.
Lahko imamo ogromno idej, zamislih,.. ampak se nič ne realizira.
Posledično se pojavijo bolečine v nogah in hrbtenici, moteno delovanje spodnjih organov, ki so povezani s spodnjimi čakrami, zastoj vode v telesu..


Zaprtost do »višjih« ravni se kaže kot pomanjkanje idej, zamisli, nekako se lovimo v starih energijah in okoliščinah, vse nas dolgočasi, obsojamo uspeh od drugih a se hkrati sami nismo pripravljeni premakniti naprej.

Lahko se kaže kot: pomanjkanje energije, volje, lenoba.

Potreba po pozornosti in zunanji potrditvi, slaba povezava z okoljem, nesposobnost in nesprejemanje dejstva, da obstajajo višje ravni, ki jih ne vidimo (našim očesom nevidne ravni).
Največkrat se na začetku kaže kot pritisk v glavi (občutek, kot da imamo čelado na glavi), ki lahko nadaljuje v glavobole ali celo migrene.
Moški, ki se jezi (ali obsoja) na žensko ali na svoj ženski del je neprizemljen, če se pa jezi na moške ali svoj moški del ni povezan z višjimi ravnmi.
Ženska, ki se jezi (ali obsoja) na moške ali na svoj moški del nima povezave z višjimi ravnmi, če se pa jezi na ženske in svoj ženski del je pa neprizemljena.
Pri neprizemljenosti se lahko zatekamo k prekomernem pitju alkohola, odvisnost od cigaret,..
Ko pa ni povezave z višjimi ravnmi pa smo lahko celo odvisni ali pretiravamo v meditacijah…

© Zoran Zavor, društvo Pesem duše

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Linija hare – axis mundi

Osebna os je tista, ki gre skozi naše telo iz središča Zemlje v središče vesolja in obratno. Obstajajo različna imena in načini, kako se lahko povežemo z našo osebno osjo. Poznana je pod različnimi imeni, verjetno ste že slišali za katerega od sledečih: »linija hare«, »axis mundi«, »os sveta«, »kakor zgoraj, tako spodaj« … ključni namen osebne osi je povezava božansko – zemeljsko, torej ozaveščanje pretoka povezav med našo trenutno inkarnacijo na zemlji in neskončnim izvorom, iz katerega prihajamo in sposobnostjo materializacije našega namena. Povezavo lahko močneje ozavestimo tudi z reikijem, skalarnimi valovi ali energijskimi vajami, kot so tai chi, qigong,… Zdrava linija hare je osnova, če se v življenju hočemo osamosvojiti in ustvarjati življenje po svojem okusu.

Čakre in barvna terapija – 2. čakra

2. ČAKRA – sakralna, spolna (Swadhisthana) – sedež kreativnosti, radosti, navdušenja in seksualnosti  

Čakre in barvna terapija – 4. čakra

4. ČAKRA – srčna, Anahata – sedež duše, brezpogojna ljubezen, sočutje, prevodnik življenja in življenjske moči