Preskoči na glavno vsebino

Brezpogojna ljubezen


Brezpogojno ljubezen verjetno vsak dojema na svoj način, sam bom poskusil razložiti na takšen način, kot jo dojemam sam.

Na zemlji živimo v svetu dvojnosti (dobro – slabo, noč – dan, strah – zaupanje), ko se dvojnost združi, nastane enost. Nekako vsi to teoretično vemo, vendar nam ni jasno, zakaj rabimo tisti del, ki ga nočemo, na primer strah. Skozi povezavo božansko–zemeljsko (enost) se začnemo tega zavedati. Sam uporabljam več načinov povezovanja božansko–zemeljsko, odvisno v kakšni se situaciji nahajam. Merkava, linija hare, os-sveta, Reiki … so nekateri od načinov.

S tem, ko stopimo v polje enosti, se zavedamo, da so tukaj stvari združene, so »eno« (dobro – slabo, dan – noč, strah – zaupanje,..) in to informacijo pripeljemo v naš svet dvojnosti.


Takrat smo sposobni razumeti, da če nas je nekaj strah ali se jezimo, da ne bežimo od tega stran, ampak sprejmemo ta del. Na primer, čeprav me je »strah biti v globoki vodi«, sebe sprejemam takšnega, kot sem, s tem dejstvom, »da me je strah biti v globoki vodi«. Ali »čeprav se jezim na partnerja«, sebe sprejemam takšnega, kot sem in tudi to dejstvo, »da se jezim na partnerja«.
Povezava božansko – zemeljsko posledično prinese spoznanje, da smo vsi enaki, da se vsi lahko jezimo ali smo v strahu. Pomembno je le, da se takšne tudi sprejmemo.

Na primer, če se bojiš, da boš izgubil partnerja in če to dejstvo ne sprejmeš v smislu "to se pa že meni ne more zgoditi", a te je še vedno strah, posledično lahko pripelje do izgube partnerja.

Če pa sprejmeš tudi to možnost, da izgubiš partnerja, dopustiš možnosti sami, da obstaja (ker v keteru, akaši, univerzalnem informacijskem polju ali prostoru različic…- tudi vse te možnosti obstajajo), si to možnost sprejel in posledično od tega ne bežiš, ne obsojaš in te ni strah. Je zelo malo možnosti, da bo do izgube dejansko prišlo.

Zavedaš se, da je v brezpogojni ljubezni prisotno oboje, tako strah kot zaupanje.
S tem ko si sprejel tisti del, ki je moteč zate, imaš možnost, da npr. vzameš strah, jezo, … v zakup in se odločiš, da deluješ drugače, z zaupanjem, z močjo, …

Brezpogojna ljubezen mi da možnost odločanja, s čim bom deloval (strah – zaupanje). Ko jo enkrat razumem, nisem več ujet v svojo usodo, ampak si jo krojim sam, točno takšno, kot jo hočem.
Takrat se zavedam, da sem lahko edino samemu sebi prepreka, ne pa tudi drugi.
Mogoče bo nekdo lažje razumel na podlagi sledečega primera: noč in dan sta enaka dvojnost kakor sta strah in zaupanje. Ali se morebiti jezimo na noč, ko pride ali na dan, ko pride noč? Ju obsojamo? Ne. Sprejmemo ju, ker sta naravna pojava. Sami se odločimo, kdaj bomo šli spat, ko pade noč ali pa ko vzide nov dan.

Odločimo se lahko svobodno, ko najprej sprejmemo tisto, česa nočemo, česa se bojimo, na kaj se jezimo, od česa bežimo…
Brezpogojna ljubezen je oboje, združeno skupaj in da to sprejmemo, od nas je pa odvisno, kaj bomo prenašali naprej (strah ali zaupanje).

Takšne stvari pridobimo s pomočjo: merkave, linije hare, os- sveta, Reiki,… povezave božansko – zemeljsko. Potrebno se je tudi zavedati, da ni dovolj to samo narediti na energijski ravni, ampak je to potrebno prizemljiti.

© Zoran Zavor, društvo Pesem duše
www.pesem-duse.com

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sorodne (karmične) duše

Napisal bom nekaj stvari, ki se sprožijo pri partnerstvu, ko se sproži stara nerazrešena karma med partnerjema. S pogledom duše smo v odnosih z drugimi z določenim namenom. Večina ljudi dovoljuje zunanjemu svetu, da kontrolira njihovo notranjost. Če želimo imeti tisto kar hočemo, je potrebno, da naša notranjost kontrolira našo zunanjost. To dosežemo s tem, ko imamo višji pogled na stvari kot je naš običajni omejeni, ko se odpremo z dušo in srcem za občutenje in zaznavanje stvari. Na začetku zveze večinoma občutimo ljubezen, mir, srečo, zadovoljstvo, navdušenje, evforijo, itd. To se zgodi zato, ker je naša duša srečna da je našla osebo, s katero bo razrešila karmični odnos (takšnih odnosov je lahko veliko); takrat je občutek kot da se nahajamo v sedmih nebesih. Zato je na lahko na začetku zveze občutek, da smo trajno usojeni in da to nikoli ne bo minilo. Dobro je že na začetku razločiti, kaj nas veže skupaj, karma ali ljubezen. To, da nikoli ne bo minilo, je mogoče obdrž

Totemske živali, živali moči in njihova vloga

Kaj je totemska žival oziroma žival moči? Totemska žival, poznana kot žival moči, živalski varuh ali nagual, je osebni in dobrodejni duhovni vodnik in varuh, ki nas spremlja skozi vse življenje. Oseba ne komunicira z duhom določene živali, temveč z duhom celotne živalske vrste. Za lažjo predstavitev navajam primer orla. Oseba na šamanskemu potovanju odkrije, da je njena žival moči orel. To pomeni, da jo vodi in podpira kolektivna energija vseh orlov, ne le posameznega orla. Če nadaljujem s primerom orla kot živali moči; njene prisotnosti ne čutimo tako, kot da bi poleg sebe imeli pravega orla. Čutimo kakovosti, ki jih prinaša živalski vodnik orel (te so na primer možnost širšega pogleda na svet, vizijo, ostro razmišljanje, modrost), čutimo, kako se te kakovosti aktivirajo in prebujajo v nas. Ob tem konstantno čutimo blagodejno in »toplo« energijo v srcu – žival moči ponavadi čutimo kot del svoje duše. Zelo pogosto ljudje po najdenju živali moči ugotovijo, da se je dejans

Čakre in barvna terapija – 2. čakra

2. ČAKRA – sakralna, spolna (Swadhisthana) – sedež kreativnosti, radosti, navdušenja in seksualnosti