Preskoči na glavno vsebino

Pirin kruh - recept


Pred vami je zelo preprost in hkrati zelo okusen recept za pirin kruh, ki ne zahteva veliko časa in truda, a vsekakor izraža pravo domačnost. V recept je dodana pomembna sestavina, ki je obvezna za odličen obrok. Pozna jo vsak strasten kuhar kuhar - ta sestavina je ljubezen. 💖😊

Sestavine:

  • 500 g bio pirine moke (lahko je navadna ali polnozrnata)
  • ščepec soli
  • 0,5 - 0,75 l tople vode (po občutku dolivamo)
  • 3 žlice olivnega olja
  • ½ bio pecilni prašek*
  • žlička sode bikarbone (farmacevtska)*
  • ljubezen 💗
* Namesto pecilnega praška in sode bikarbone lahko uporabimo tudi kvas. V tem primeru uporabimo eno vrečko suhega kvasa.

Priprava:

Pečico prižgemo na 180°C in pripravimo pekač. Pekač je lahko poljubne oblike; preverjeno se obnese ozek globok pekač dolžine ca 35 cm. V pekač lahko vstavimo papir za peko ali pa ga namastimo z maščobo. 

V skledo presejemo pirino moko ter ji dodamo sol, sodo bikarbono, bio pecilni prašek in vse skupaj premešamo. Nato dodamo toplo vodo, olje premešamo, da je testo skoraj tekoče. Pira nima rada, da se preveč intenzivno z njo ukvarjamo, zato testo premešamo previdno, nežno in kar se da na hitro. 

Testo vlijemo v pekač ter ga napolnimo z ljubeznijo 💗 Lahko je to ljubeča vizualizacija, nasmeh, lahko pa uporabimo tudi katero od starodavnih ali novih tehnik - reiki, theta healing, skalarni valovi ...

Pečemo na 185°C 30 minut in še na 190°C približno 30 minut. Proti koncu lahko tudi sami preverimo z zobotrebcem, če je kruh že pečen (kruh v pekaču prebodemo z zobotrebcem na sredini in če na zobotrebcu ostanejo sledi, kruh še ni pečen).

Dober tek! 🌞

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Totemske živali, živali moči in njihova vloga

Kaj je totemska žival oziroma žival moči? Totemska žival, poznana kot žival moči, živalski varuh ali nagual, je osebni in dobrodejni duhovni vodnik in varuh, ki nas spremlja skozi vse življenje. Oseba ne komunicira z duhom določene živali, temveč z duhom celotne živalske vrste. Za lažjo predstavitev navajam primer orla. Oseba na šamanskemu potovanju odkrije, da je njena žival moči orel. To pomeni, da jo vodi in podpira kolektivna energija vseh orlov, ne le posameznega orla. Če nadaljujem s primerom orla kot živali moči; njene prisotnosti ne čutimo tako, kot da bi poleg sebe imeli pravega orla. Čutimo kakovosti, ki jih prinaša živalski vodnik orel (te so na primer možnost širšega pogleda na svet, vizijo, ostro razmišljanje, modrost), čutimo, kako se te kakovosti aktivirajo in prebujajo v nas. Ob tem konstantno čutimo blagodejno in »toplo« energijo v srcu – žival moči ponavadi čutimo kot del svoje duše. Zelo pogosto ljudje po najdenju živali moči ugotovijo, da se je dejans

Čakre in barvna terapija – 1. čakra

1. ČAKRA – korenska, bazna (Muladhara) – sedež prizemljevanja in volje do življenja

Karmična diagnostika

Karmična diagnostika je metoda energijskega diagnosticiranja in zdravljenja, ki jo je razvil ruski zdravilec Sergej Nikolajevič Lazarev (v Slovenijo jo je pripeljal in uveljavil Marjan Ogorevc) in temelji na zakonu vzroka in posledice. To pomeni, da za vsako posledico stoji nek vzrok. Nam, Slovencem, je bolj kot zakon vzroka in posledice blizu pregovor: »Kar seješ, to žanješ«. Vsako človeško dejanje, ne glede na to ali je dobro ali slabo, vpliva na celotno vesolje, na vse, kar obstaja. Na podlagi tega se dobre stvari nagradijo, slabe pa kaznujejo.