Preskoči na glavno vsebino

Pirin kruh - recept


Pred vami je zelo preprost in hkrati zelo okusen recept za pirin kruh, ki ne zahteva veliko časa in truda, a vsekakor izraža pravo domačnost. V recept je dodana pomembna sestavina, ki je obvezna za odličen obrok. Pozna jo vsak strasten kuhar kuhar - ta sestavina je ljubezen. 💖😊

Sestavine:

  • 500 g bio pirine moke (lahko je navadna ali polnozrnata)
  • ščepec soli
  • 0,5 - 0,75 l tople vode (po občutku dolivamo)
  • 3 žlice olivnega olja
  • ½ bio pecilni prašek*
  • žlička sode bikarbone (farmacevtska)*
  • ljubezen 💗
* Namesto pecilnega praška in sode bikarbone lahko uporabimo tudi kvas. V tem primeru uporabimo eno vrečko suhega kvasa.

Priprava:

Pečico prižgemo na 180°C in pripravimo pekač. Pekač je lahko poljubne oblike; preverjeno se obnese ozek globok pekač dolžine ca 35 cm. V pekač lahko vstavimo papir za peko ali pa ga namastimo z maščobo. 

V skledo presejemo pirino moko ter ji dodamo sol, sodo bikarbono, bio pecilni prašek in vse skupaj premešamo. Nato dodamo toplo vodo, olje premešamo, da je testo skoraj tekoče. Pira nima rada, da se preveč intenzivno z njo ukvarjamo, zato testo premešamo previdno, nežno in kar se da na hitro. 

Testo vlijemo v pekač ter ga napolnimo z ljubeznijo 💗 Lahko je to ljubeča vizualizacija, nasmeh, lahko pa uporabimo tudi katero od starodavnih ali novih tehnik - reiki, theta healing, skalarni valovi ...

Pečemo na 185°C 30 minut in še na 190°C približno 30 minut. Proti koncu lahko tudi sami preverimo z zobotrebcem, če je kruh že pečen (kruh v pekaču prebodemo z zobotrebcem na sredini in če na zobotrebcu ostanejo sledi, kruh še ni pečen).

Dober tek! 🌞

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Linija hare – axis mundi

Osebna os je tista, ki gre skozi naše telo iz središča Zemlje v središče vesolja in obratno. Obstajajo različna imena in načini, kako se lahko povežemo z našo osebno osjo. Poznana je pod različnimi imeni, verjetno ste že slišali za katerega od sledečih: »linija hare«, »axis mundi«, »os sveta«, »kakor zgoraj, tako spodaj« … ključni namen osebne osi je povezava božansko – zemeljsko, torej ozaveščanje pretoka povezav med našo trenutno inkarnacijo na zemlji in neskončnim izvorom, iz katerega prihajamo in sposobnostjo materializacije našega namena. Povezavo lahko močneje ozavestimo tudi z reikijem, skalarnimi valovi ali energijskimi vajami, kot so tai chi, qigong,… Zdrava linija hare je osnova, če se v življenju hočemo osamosvojiti in ustvarjati življenje po svojem okusu.

Čakre in barvna terapija – 4. čakra

4. ČAKRA – srčna, Anahata – sedež duše, brezpogojna ljubezen, sočutje, prevodnik življenja in življenjske moči

Čakre in barvna terapija – 2. čakra

2. ČAKRA – sakralna, spolna (Swadhisthana) – sedež kreativnosti, radosti, navdušenja in seksualnosti