Pirin kruh - recept


Pred vami je zelo preprost in hkrati zelo okusen recept za pirin kruh, ki ne zahteva veliko časa in truda, a vsekakor izraža pravo domačnost. V recept je dodana pomembna sestavina, ki je obvezna za odličen obrok. Pozna jo vsak strasten kuhar kuhar - ta sestavina je ljubezen. 💖😊

Sestavine:

  • 500 g bio pirine moke (lahko je navadna ali polnozrnata)
  • ščepec soli
  • 0,5 - 0,75 l tople vode (po občutku dolivamo)
  • 3 žlice olivnega olja
  • ½ bio pecilni prašek*
  • žlička sode bikarbone (farmacevtska)*
  • ljubezen 💗
* Namesto pecilnega praška in sode bikarbone lahko uporabimo tudi kvas. V tem primeru uporabimo eno vrečko suhega kvasa.

Priprava:

Pečico prižgemo na 180°C in pripravimo pekač. Pekač je lahko poljubne oblike; preverjeno se obnese ozek globok pekač dolžine ca 35 cm. V pekač lahko vstavimo papir za peko ali pa ga namastimo z maščobo. 

V skledo presejemo pirino moko ter ji dodamo sol, sodo bikarbono, bio pecilni prašek in vse skupaj premešamo. Nato dodamo toplo vodo, olje premešamo, da je testo skoraj tekoče. Pira nima rada, da se preveč intenzivno z njo ukvarjamo, zato testo premešamo previdno, nežno in kar se da na hitro. 

Testo vlijemo v pekač ter ga napolnimo z ljubeznijo 💗 Lahko je to ljubeča vizualizacija, nasmeh, lahko pa uporabimo tudi katero od starodavnih ali novih tehnik - reiki, theta healing, skalarni valovi ...

Pečemo na 185°C 30 minut in še na 190°C približno 30 minut. Proti koncu lahko tudi sami preverimo z zobotrebcem, če je kruh že pečen (kruh v pekaču prebodemo z zobotrebcem na sredini in če na zobotrebcu ostanejo sledi, kruh še ni pečen).

Dober tek! 🌞

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika