Preskoči na glavno vsebino

Občutki

Verjetno vsi poznamo občutke jeze, strahu, žalosti, razočaranja, krivde, … Vse te in druge negativne občutke poznamo v popolnosti, čeprav vemo tudi, kaj vse nam ti občutki prinašajo v življenju ali kako vplivajo na naše zdravje. Poznamo tudi njihove vibracije, na primer pri jezi čutimo močno toploto v licih, pri strahu nas rado zazebe, …
Jeza "razžira" jetra in žolčnik, povzroča glavobole, slabe odnose, …
Strah blokira delovanje ledvic, mehurja, povzroča pa bojazljivost, nesposobnost narediti tistega, kar hočemo,..
Žalost blokira pljuča, debelo črevo, otežuje dihanje, …
Nenehna skrb nam blokira vranico, trebušno slinavko, želodec, … in še bi lahko naštevali v nedogled.


Kaj nam prinašajo občutki ljubezni, veselja, hvaležnosti, radosti, strasti, sreče?


Ljubezen nam pomaga, da se imamo radi, da se počutimo v popolnosti vredni ljubezni, da si jo zaslužimo in vse to občutimo v popolnosti. Z lahkoto lahko prejemamo in dajemo ljubezen, srce je polno radosti, veselja in to tudi občutimo v popolnosti pri vsaki situaciji. Takšno ljubezen lahko prepoznamo na tak način, ko nekdo drug ne naredi neko stvar kot bi jo lahko, mi pa se na to ne jezimo, ampak kljub temu občutimo ljubezen do te osebe in ji s svojo ljubeznijo damo podporo, da lahko tudi drugi to občuti.

Hvaležnost
nam odpira mnoga vrata. Za začetek se lahko zahvalimo za vse tisto, kar imamo in za vse tisto, kar hočemo. Hvaležnost se oddaja z odprtim srcem in brez pričakovanj, da dobimo kaj nazaj v zameno. Hvaležnost se lahko izraža kot mešani občutek zadovoljstva, spoštovanja in ljubezni.
Strast je zelo zanimiv občutek, ki nam daje polnost v življenju in zavedanje, kot tudi občutke, da si stvari zaslužimo v popolnosti. Strast lahko čutimo do sladoleda, da ga čutimo s strastjo, ko ga jemo ali strasti do dela in drugih stvari. Sam strast čutim kot optimistično veselje in zadovoljstvo.

Vse te pozitivne občutke, ki jih hočemo imeti in jih je zelo priporočljivo, da jih imamo, če hočemo uspeti v življenju, je možno integrirati vase. Življenje postane lahko, ugodno, čudovito.
Za razliko od občutkov, ki jih nočemo, a jih poznamo v popolnosti, za občutke, ki jih hočemo, večinoma niti ne vemo, kako dejansko izgledajo, kako se občutijo.
Ali se res bojimo vseh občutkov, ki nam lahko prinesejo, tisto kar hočemo? Ali pa jih nismo navajeni, jih ne poznamo, ne vemo, kako izgledajo in se občutijo, ker smo jih premalokrat občutili v življenju. Če smo jih že občutili v življenju, smo jih v zelo majhni meri ali v različnih periodah življenja.
Sam bi rekel, da smo preveliko pozornost namenjali občutkom, ki jih nočemo in smo se v njih ujeli.
Vse te stvari se dajo spremeniti in lahko z lahkoto zmoremo občutiti tisto, kar hočemo. Ljubezen in vse druge kvalitete lahko imamo integrirane v sebi in se jih z lahkoto navadimo in vemo, kako s temi občutki živeti. Potrebno je imeti povezavo, uglašenost med: srcem, dušo, umom, telesom in duhom, kot tudi povezavo z božanskim in zemeljskim, da se zavedamo božjih občutkov in jih občutimo tukaj v življenju in na zemlji.

© Zoran Zavor, društvo Pesem duše

https://www.pesem-duse.com

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Čakre in barvna terapija – 2. čakra

2. ČAKRA – sakralna, spolna (Swadhisthana) – sedež kreativnosti, radosti, navdušenja in seksualnosti  

Linija hare – axis mundi

Osebna os je tista, ki gre skozi naše telo iz središča Zemlje v središče vesolja in obratno. Obstajajo različna imena in načini, kako se lahko povežemo z našo osebno osjo. Poznana je pod različnimi imeni, verjetno ste že slišali za katerega od sledečih: »linija hare«, »axis mundi«, »os sveta«, »kakor zgoraj, tako spodaj« … ključni namen osebne osi je povezava božansko – zemeljsko, torej ozaveščanje pretoka povezav med našo trenutno inkarnacijo na zemlji in neskončnim izvorom, iz katerega prihajamo in sposobnostjo materializacije našega namena. Povezavo lahko močneje ozavestimo tudi z reikijem, skalarnimi valovi ali energijskimi vajami, kot so tai chi, qigong,… Zdrava linija hare je osnova, če se v življenju hočemo osamosvojiti in ustvarjati življenje po svojem okusu.

Čakre in barvna terapija – 4. čakra

4. ČAKRA – srčna, Anahata – sedež duše, brezpogojna ljubezen, sočutje, prevodnik življenja in življenjske moči