Presna borovničeva torta



Sestavine

Za »testo«:
1 vrečka eko študentske hrane (lahko vse vrste suhega sadja in semen ter oreščkov)
4 jedilne žlice maščobe (kokosovo olje, maslo, ghee …)
Ščepec bio cimeta
Ščepec bio kurkume
4 – 6 jedilnih žlic kislega mleka iz surovega mleka (lahko tudi kefir, navaden jogurt, veganski jogurt)
8 jedilne žlic kakavovega prahu
2 jedilni žlici rožičevega prahu (poljubno - lahko nadomestimo vse s kakavom)
2 jedilni žlici borovnic

Za premaz:
5 jedilnih žlic skute
3 jedilne žlice kefirja
5 jedilnih žlic borovnic
Jedilna žlica sladkorja (vrsto sladkorja izberite po želji. Jaz uporabljam stevijo v kapljicah z okusom vanilije)
2 jedilni žlici rožičeve moke
Vse količine so približne in jih lahko prilagajate po svojemu okusu. Po želji lahko tudi dosladkate, a uporabljajte sladila, ki bodo vašemu organizmu dobro dela (javorjev sirup, stevija, fruktoza, med, kokosov sladkor …).

Priprava

Najprej pripravimo »testo«. V mešalnik z nožem stresemo vse sestavine za testo. Mešalnik naj reže toliko časa, da se napravi čvrsta masa. Če je masa preveč grudasta ali suha, dodamo še malo kefirja. Če je masa preveč vodena, dodamo še malo oreščkov.

Ko je masa pripravljena, jo stresemo na poljuben večji krožnik, lahko tudi v keramično skledo, več majhnih skledic za puding ali keramični pekač. Maso oblikujemo po želji, glede na to, kako visoko tortico želimo.

V mešalnik sedaj stresemo vse sestavine za premaz in mešamo tako dolgo, dokler se ne naredi gladka masa. Vmes lahko poskusimo in spreminjamo okus po želji. Premaz premažemo čez vso površino in ob straneh. Na koncu tortico dekoriramo z borovnicami, kokosovo moko ali celo čokoladnimi bonbončki. :)

Tortica je zelo zdrava ter energijsko bogata. Lahko se servira kot sladica, malica ali, za sladkosnedne, celo za zajtrk.

Recepti za dušo
www.pesem-duse.com

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika